És important realçar l'ús del sistema de sindicació o distribució de continguts RSS i el que aquest comporta. Hem parlat d'hipertextos, dissenys i organització de la informació. D'altra banda, trobem que cada cop més s'està extenent i desenvolupant la interactivitat dels usuaris amb el contingut i la facilitat amb que aquests poden donar la seva opinió, afegir dades o participar dins la web.
Tot i així, trobem també interactivitat en un altre àmbit: el de rebre i recomanar la informació. Actualment, els internautes prefereixen informar-se de les coses per les fonts que ells escolleixen i que pensen que són del seu interès. D'aquesta manera tenen uns sites específics (blogs, fonts tradicionals, diaris, etc) en els que confien per contrastar notícies, sense rebre cap altre tipus de continguts o fonts que els pugui arribar a molestar. Amb el RSS es pot aconseguir que cada persona es faci el seu propi quiosc ideal com diu l'Eva Domínguez en l'article "RSS: Una rápida solución para segmentar". Es tracta d'un format que recull la informació d'una web que es pot subscriure a un programa (com ara Delicious o Netvibes) per poder-los agrupar i actualitzar per estar disponibles en tot moment.
Amb aquest servei es redueix el anar saltant de pàgina en pàgina i cadascú es construeix la seva pròpia font d'informació i d'aquesta manera, la informació arriba de forma adequada a una audiència cada cop més segmentada. A més, tota informació es pot enllaçar amb les principals webs socials, donar pas a la pròpia recomanació dels usuaris i potenciar el boca-orella.
Finalment, cal esmentar que és important que tota font periodística tingui disponible el sistema RSS per a que els seus usuaris, si queden satisfets amb els continguts que han trobat, puguin seguir consultant-la de forma periòdica. En canvi, si fos el cas de que no en tingués, no marxin a un altre site competidor que si que ho ofereixi ja que actualment, és un aspecte gairebé imprescindible i que afavoreix molt l'accessibilitat de la informació.
Marta Domínguez Franquet
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.